21 Mart 2009 Cumartesi

S5 Jazz Band & Betone Konseri


ODTÜ Caz Topluluğu
S5 Jazz Band & Betone Konseri

CAZ ATEŞİ NİSAN’DA ANKARA’YI SARACAK !!!
ANKARA CAZA DOYACAK !!!

5 NİSAN 2008 PAZAR
ODTÜ KÜLTÜR KONGRE MERKEZİ
KEMAL KURDAŞ SALONU
SAAT: 19.00

Ankara unutulmaz bir konsere ev sahipliği yapıyor.
Kurulduğu andan itibaren Ankara’da cazın tanıtılması ve sevdirilmesi adına organizasyonlar düzenleyen ODTÜ CT ( Caz Topluluğu ) kabuğunu kırıyor ve üniversiteler arası Caz Köprüleri projesinin ilk ayağı olan S5 Jazz Band – Betone Konseri ile Ankara seyircisini karşılıyor.

Konya Şelçuk Üniversitesi Caz Topluluğu’nun desteğiyle gelecek olan Konya’nın önemli caz topluluklarından biri olan S5 Jazz Band, herbiri birbirlerinden ayrı olarak başka kişi veya gruplarla da müzik yapan ve uzun zamandır caz müziği yapma arzusunu sonunda gerçekleştirebilmiş 5 önemli müzisyenden oluşmaktadır. Solistliğini, 2006- 2007 Nardis Jazz Club Uluslararası Jazz vokal yarışması finalistlerinden Ülkü Aybala SUNAT’ın yaptığı grupta, kendisine piyanoda Devrim BABACAN, saksafonda Hüseyin ÖZEL, bas gitarda Doğan SARICI ve davulda İlkay Nişancı eşlik edecek.

İki bölümden oluşacak olan bu benzersiz konserin ilk kısmında S5 Jazz Band ‘in standart caz parçalarına getirdiği ustaca ve özgün yorumlarla caz ateşini hissedecek olan seyircileri konserin ikinci kısmında Ankara’nın en önemli caz grupların biri olan Betone ‘un kendi besteleri ve ünlü birçok müzisyenin parçalarına getirdiği eşsiz yorumlar karşılayacak.

Katıldıkları Ankara Caz Festivali ve Eskişehir Amatör Caz Müzisyenleri Festivali ve düzenledikleri Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı konseri ile kısa sürede ciddi bir hayran kitlesine ulaşan Betone, dört ayrı müzisyenin, dört ayrı dünyanın renklerini taşıdıkları bu caz ekibinde yarattıkları yeni ortak ses, klavyede Utar Artun, flütte Sarpay ÖZÇAĞATAY, bas gitarda Cem TUNCER ve davulda Akın BAĞCIOĞLU ile müzikseverlerin kulaklarında uzun bir süre yankılanacak.

ODTÜ CT’ nin tasarladığı ve Selçuk CT’ nin desteği ile hayata geçen bu önemli etkinlik sayesinde, üniversiteler arasında kültürel paylaşımı artırmak isteyen ve caz müziğinin ülkemizde sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlayan topluluğumuz bütün zorluklara rağmen gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimizde bütün müzikseverleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Projemiz kapsamında Selçuk Üniversitesi Caz Topluluğu desteği ile Konya Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda bu konser dizisinin (S5 Jazz Band – Betone Konseri ) ikinci ayağı yapılacaktır. Henüz tarihi netleşmemiş ama Mayıs ayının başlarında yapılması planlanan bu etkinliğimizi de müzikseverlere duyurmaktan memnuniyet duyarız.

ODTÜ CT tarafından düzenlenen konserin biletlerinin satışı Zuhal Müzik, Mizansen Cafe, Stüdyo Feedback ve ODTÜ’de birçok farklı noktada ( Kütüphane önü, Çarşı ve KKM gişesinde) ve özellikle hem öğrenciler hem yetişkinler için çok özel bedellerle yapılmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ, FOTOĞRAF VE RÖPORTAJ TALEPLERİ İÇİN:

Fırat DADAŞ-ODTÜ CAZ TOPLULUĞU Üyesi 533 654 21 25

4 Mart 2009 Çarşamba

ODTÜ Caz Topluluğu-TANIŞMA TOPLANTISI


11 MART 2009 Çarşamba

Bahar dönemi tanışma toplantımız 11.03.2009'da MM-125 amfisinde düzenlenecektir.İlgilenen herkesi bekleriz:)